Önerilenler

Akademik Hayatta İşinize Yarayacak Websiteleri!

Merhaba. Daha önce önemli bültenlerle ilgili hazırladığım yazı dizisinin devamı olarak, akademik hayatta işinize yarayacak websitelerini paylaşmak istedim. Akademik hayat deyince akla gelen ve bol bol okuma yaparak literatüre hakim olmanızı sağlayacak websitelerin derlemesi mutlaka işinize yarayacaktır.

1. Sci-Hub

Fazla açıklamaya gerek yok. Bence ilk sırayı hakeden, akademik özgürlüğün arama motoru “Sci-Hub”. Link için tıklayınız.

2. Arxiv.org

Fizik, matematik, bilgisayar bilimi, istatistik, elektrik mühendisliği, sistem bilimi ve ekonomi gibi birçok alanda bilimsel makalenin ücretsiz yayınlandığı açık erişimli bir arşivdir. Günlük göz atmanızda fayda var. Link için tıklayınız.

3. Notion

Sadece akademik işlerinizi ve çalışmalarınızı değil, tüm hayatınızı düzene sokmak için en iyi uygulama diyebilirim. Çok fazla taslak kullanımı ve detayları mevcut. En iyi öğrenme yöntemi olan “kurcayarak” kısa süre içinde çözersiniz. Link için tıklayınız.

4. Open Access Library

Yaklaşık 5 milyon erişime açık makalenin yer aldığı dijital kütüphane. Link için tıklayınız.

5. Library Genesis

Sci-Hub ile birlikte dünyadaki bilgi özgürlüğünün temelini oluşturan website. Şöyle söyleyeyim, içinde bulamadığım herhangi bir kitap olmadı. Ders kaynaklarının pdf versiyonlarını ücretsiz indirip tabletinizle okuyabilirsiniz. Yaşasın Library Genesis! Link için tıklayınız.

Andrea Piacquadio adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

6. Archive.org

Dünyanın en büyük dijital arşivi. Ayrıca waybackmachine kısmından silinen bir websitesinin eski versiyonlarını görebilirsiniz. Link için tıklayınız.

7. World Data Bank

Araştırmalarınız için gerekli olan çeşitli veri setlerine ulaşabileceğiniz websitesi. Link için tıklayınız.

8. Sumnotes

Yüklediğiniz pdf dosyasındaki içeriği genel hatlarıyla özetleyen bir website. Acil okumanız gereken ama vakit ayıramadığınız makalelerin üzerinden hızlı geçmek için kullanabilirsiniz. Not: Ne kadar ayrıntı sağladığı hakkında bilgim yok. Link için tıklayınız.

Ketut Subiyanto adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Dijital tez arama veritabanı. Advanced search tip kısmında çıkan arama ipuçlarını kullanabilirsiniz. Örneğin; subject:”visualisation” gibi anahtar kelime kullanarak arama yapabilirsiniz. Link için tıklayınız.

10. Semantic Scholar

Yapay zeka destekli akademik makale arama motoru. Veritabanında yaklaşık 200 milyon çalışma mevcut. Link için tıklayınız.

Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x